Sløyfekake i rødt, hvitt og blått

Da var endelig morgendagens kake klar. Dette innlegget kommer lovlig sent, men bedre sent enn aldri!  Dette «designet» har jeg hatt i hodet i et par år. Jeg synes sløyfekaker pynter opp bordet veldig, og hva passer vel bedre på nasjonaldagen enn en sløyfekake i flaggets farger? Og det beste av alt: alt utstyret jeg har brukt her finner du i kjøkkenskuffen din! Du trenger ikke annet enn en liten skarp kniv. Og en kjevle da, såklart. (Og en smoother er kjekt å ha..) Men det kreves altså ikke noe fancy utstyr for å få til denne, bare litt tålmodighet.

IMG_5813

Innholdet er vår populære gulrotkake. Enkelt og greit, ettersom det tross alt er eksamenstid her i Trondheim. Lokk og pynt er i marsipan.
Detaljert fremgangsmåte på sløyfekake finner du her. For å lage båndene skjærte jeg ut 15 cm lange strimler i rødt, hvitt og blått på henholdsvis 10mm, 4mm og 7mm i bredde (jeg vet det korrekte forholdet for flagget vårt er 6,1,2, men pyttsann). Deretter satt jeg de sammen, slik at flaggbåndene ser like fine ut på baksiden også. Det synes tross alt når sløyfa blir ferdig.

IMG_5822
Så nå skal alt være klart for å feire nasjonaldagen vår! En av mine absolutte favorittdager.

IMG_5827
Og takk til mamma for nye krystallysestaker, jippi! Skulle strengt tatt hatt hvite lys i, men det er ikke alt man rekker i disse dager.

Håper dere alle får en fantastisk flott feiring i morgen, og at dere studenter gjør som meg og legger lesingen litt til side en time eller to :) Hipp hipp hurra!

signatur_sunniva

2 thoughts on “Sløyfekake i rødt, hvitt og blått

  1. Pingback: Inspirasjon til 17.mai | A Piece of Cake

  2. Hei – så innmari flott kake!…
    Ser i linken hvordan du lager sløyfen…men hvordan får du til å få strimlene så rette og pene, og samtidig flate? når jeg prøver blir det mye mer skjevt og «klumpete»…tips mottas med takk! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>