Pikekyss til 17.mai

Etter å ha laget vaniljeisen sitter man igjen med en del eggehviter til overs. Disse kan brukes til mye forskjellig, for eksempel en pavlova. Denne gangen lagde jeg helt enkelt små pikekyss, eller marengs som det også heter. Oppskriften er så enkel som dette:

Ingredienser:
8 eggehviter
400 g sukker

Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene helt stivt, slik at du kan holde bollen opp-ned. For at det skal kunne bli helt stivt er det viktig at eggehvitene ikke inneholder spor etter plommer, og at utstyret er helt rent. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret gradvis. Ha den seige røren i en sprøytepose og lag små topper i ønsket størrelse. Farg evt med konditorfarge. Pikekyssene tørkes i ovnen ved 100 grader i 1-2 timer, avhengig av størrelsen.

I fjor lagde en venninne marengs til 17.mai i flaggets farger. Jeg tenkte at det var passende tid på året til å gjøre det samme, og farget en tredjedel rød, og en tredjedel blå. Jeg gikk tom for blå konditorfarge, og de ble derfor ikke så mørk blå som jeg hadde ønsket. Men det ble da fint likevel!Gleder meg til 17. mai! :)

signatur_sunniva

6 thoughts on “Pikekyss til 17.mai

  1. Pingback: Snickerskake | A Piece of Cake Snickerskake | by the Jo-Jo sisters

  2. Pingback: Inspirasjon til 17.mai | A Piece of Cake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>