Pavlova med syrlig ostekrem

Pavlova er manges favoritt, og selv er dette min personlige pavlovafavoritt. Ofte synes jeg det kan bli for søtt med pavlova, men med en syrlig ostekrem istedenfor den tradisjonelle varianten med vaniljekrem blir den ekstra frisk!

IMG_0008

Denne kombinasjonen lærte jeg som kokk på Lyche på studentersamfundet i Trondheim. En restaurant drevet av frivillige og engasjerte studenter, og absolutt verdt et besøk!
Pavlovabunnen er hentet fra «Den store kakeboka» av Sverre Sætre. Ostekremen er fra Lyche, med kun noen små endringer i mengdeforholdet.

Marengsbunn:
4 eggehviter
240 g sukker
1 ts hvitvinseddik
1 ts maisenna

Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Når du lager marengs er det svært viktig at alt ustyret er helt rent for at marengsen skal bli stiv! Og at det ikke er spor av eggeplomme i eggehvitene.
Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til løs marengs. Tilsett så resten av sukkeret og pisk stivt. Pisk raskt inn hvitvinseddik og vend til slutt inn maisennaen. Ta en kakering på 24cm på et bakepapir og tegn rundt. Stryk marengsen ut i ringen, og sprøyt topper rundt. Stekes i ca 50 minutter til den begynner å få litt farge. Den skal være sprø utenpå og myk inni.

Ostekrem:
200 g filadelfia
3ss ferskpresset sitronjuice
300 g fløte
100 g melis
1 vaniljestang, frøene

Rør sammen filadelfiaost og sitronjuice. Pisk fløte, melis og frøene fra vaniljestangen stivt. Pisk litt lenger enn du ellers ville gjort, men ikke så den skiller seg. Pisk så kremen inn i filadelfiablandingen. Ha i en sprøyteposte og sprøyt over den avkjølte marengsbunnen.
Toppes med masse friske bær.

IMG_0011
Ha eventuelt litt sitronmelisse på og dryss over litt melis.

IMG_0012
Håper det smaker! :)

5 thoughts on “Pavlova med syrlig ostekrem

  1. Så lurt å ha syrlig ostekrem i. Det skal jeg prøve. Selv har jeg pleid å blande kremfløte med vaniljekesam. Da blir også kremen friskere og ikke så søt. :)

  2. Pingback: Inspirasjon til 17.mai | A Piece of Cake Inspirasjon til 17.mai | by the Jo-Jo sisters

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>