Mammas ostekake

Jeg er ikke særlig glad i ostekaker, men denne er et unntak. Den er kanskje ikke så veldig ulik alle andre, men likevel synes jeg den er kjempegod. Oppskriften fikk jeg av mamma.

Ingredienser:
300 g Digestive kjeks
175 g smør
1 pakke Filadelfia naturell, 200g
120 g melis
1 boks lettrømme
1 ts vaniljesukker
1 pakke Freia sitrongele
1/3 l kremfløte
1 pakke Freia bringebærgele


Slik gjør du:

Knus kjeksene i en dobbel brødpose. Ha den finknuste kjeksen i en bolle og tilsett 175 g smeltet smør. Fordel massen i en springform på 24cm, og klapp det forsiktig flatt. Det må ikke presses sammen, da blir den steinhard og umulig å skjære igjennom når den er ferdig.
Lag sitrongeleen, men bruk halvparten så mye vann som det står på pakken (2,5 dl). Sett den i kjøleskapet til den får en litt tykkere konsistens, men den må ikke bli «klumpete». Pisk fløten til krem med et par ss sukker. Bland sammen filadelfiaost, melis, lettrømme og vaniljesukker. Bland i sitrongeleen og pisket krem. Hell over kjeksbunnen og la det stivne i kjøleskap.
Lag bringebærgeleen som anvist på pakken, gjerne med litt mindre vann, og la den avkjøles litt i kjøleskap før den helles over kaken til slutt. Kaken er best etter et døgn i kjøleskap. Pynt med f.eks sjokoladegitter og friske bær.

IMG_2173
Det er også mange fine figurkakeformer å få tak i som passer perfekt til ostekaker. Lag for eksempel ostekake i en hjerteform. Da gjør du fremgangsmåten baklengs. Begynn med gelelag i bunnen, og la det stivne før du heller over ostefyllet. Til slutt klapper du forsiktig kjeksbunn på toppen. Snu formen på hodet på et fat når kaken er ferdig stivnet. Fargen kan du jo variere ved å velge en annen gele til toppen.

Kos deg!

signatur_sunniva

5 thoughts on “Mammas ostekake

 1. Testet denne oppskriften i helga, og den ble en suksess! Den blir herved sirlig ført inn i oppskriftsboka. Tusen takk! :)

 2. Hei på deg.

  Ikkje for å skryte, men eg har ei oppskrift på ei ostekake som er mykkje bedre enn den du har her.

  Mvh
  LOLunde

  • Hei!
   Smak er som kjent subjektivt, og dette er altså den beste jeg vet om. Når det er sagt har jeg smakt langt fra alle ostekaker her i verden, og håper du vil dele din gode oppskrift med oss! :)
   Med vennlig hilsen Sunniva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>