Oreopavlova

To av mine favorittkaker er oreokake og pavlova. Jeg tenkte dermed at en kombinasjon av disse kunne jo ikke slå feil! Så her følger oppskrift på det jeg velger å kalle oreopavlova. Den består av en marengsbunn, oreo, syrlig ostekrem og masse friske bær. En perfekt sommerkake!

IMG_0811Marengsbunn:
4 eggehvitter
240 g sukker
1 ts hvitvinseddik
1 ts maisenna
1/2 pakke oreokjeks (77 g)

Fyll:
1/2 pakke oreokjeks

Ostekrem:
300 g filadelfia
3 ss sitronsaft
300 g fløte
100 g melis
1 vaniljestang, frøene

Topping:
Friske bær, f.eks bringebær, jordbær og rips
Minioreos eller hakket oreokjeks
Evt sitronmelisse

Slik gjør du:
Finknus oreokjeksene i foodprosessor. Pisk eggehvitter og halvparten av sukkert til løs marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk stivt. Vend inn maisenna, hvitvinseddik og finknust oreokjeks. Tegn en sirkel på 26-28cm i diameter på et bakepapir og smør marengsen utover i ringen.Stek marengsbunnen på 170 grader i 40-50 min. Den skal være sprø utenpå og seig inni.

Ostekremen lages ved å først røre sammen filadelfia og sitronsaft. Fløten piskes til krem med melis og vaniljestang, før osteblandingen røres inn.
Når marengsen er avkjølt, legg et lag hakket oreokjeks oppå. Ha deretter på ostekremen, og topp med masse friske bær og minioreos.

IMG_0791

Håper det smaker!

signatur_sunniva

One thought on “Oreopavlova

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>