Julekranskake

IMG_1050

I dagens innlegg presenterer vi årets julekake laget av Frida og Sunniva. Innholdet er klassisk sukkerbrød, og kaken fylte vi med rørte bringebær, pisket krem, hjemmelaget vaniljekrem og sjokoladebiter. Bunnene dynket vi med ananasjuice. For å lage kransen trykket vi … Continue reading 

Sløyfekake

IMG_0546

I luke nummer tre har vi laget en sløyfekake. Sløyfekaker passer god til jul, og denne har vi laget som en to-etasjers «pakke». Innholdet er vår populære gulrotkake. Sløyfe og dekor er i marsipan. Fremgangsmåte for sløyfekake finner du her.

Marsipangris

IMG_4958

Marsipangriser hører julen til, og hvorfor ikke lage de selv? Dette er en veldig enkel måte man kan gjøre det på. Trill først en stor kule, fire mindre kuler, og tre enda mindre kuler. I ca dette størrelsesforholdet: Den største … Continue reading 

Posted in Jul

Mintkonfekt

IMG_0152 kopi

After Eight er en av mine favorittsjokolader. De fleste oppskriftene jeg har funnet inneholder eggehvitter eller fløte, noe som gir begrenset holdbarhet. Derfor kom jeg frem til denne oppskriften som gir mintkonfekt med veldig lang holdbarhet. Det gjør at de … Continue reading 

Oreopavlova

IMG_0791

To av mine favorittkaker er oreokake og pavlova. Jeg tenkte dermed at en kombinasjon av disse kunne jo ikke slå feil! Så her følger oppskrift på det jeg velger å kalle oreopavlova. Den består av en marengsbunn, oreo, syrlig ostekrem … Continue reading 

Inspirasjon til 17.mai

IMG_0011

I år blir det eksamen fremfor kakebaking for min del, men for dere som har mulighet kommer her et innlegg med tidligere kaker som kan passe til nasjonaldagen.

En pavlova passer perfekt til 17.mai. En frisk, vårlig kake i Norges farger! :) Oppskrift på min favoritt finner du her. Continue reading