Marsipangris

Marsipangriser hører julen til, og hvorfor ikke lage de selv?

Dette er en veldig enkel måte man kan gjøre det på.

Trill først en stor kule, fire mindre kuler, og tre enda mindre kuler. I ca dette størrelsesforholdet:


Den største kulen former du som en pære, der den tynneste enden trykkes flat.  Skjær et snitt i enden til munn, og stikk to hull i trynet. Press de fire midterste kulene litt ned, og sett «pæren» på. To av de minste kulene formes til ører, og den siste trilles til en tynn pølse og settes på som hale. Slik:


Stikk så to hull til øyne. Trill to små kuler av hvit marsipan og trykk inn i hullene, og mal så på prikker med svart konditorfarge på det hvite. Slik:


Og vips, så har du en søt liten marsipangris :)


Eller en hel liten marsipangrisfamilie:

Husk å legg igjen en kommentar med navnet ditt på dette innlegget for å bli med i trekningen av vår fantastiske julekalenderpremie sponset av Tilbords Halden. Lik gjerne vår facebookside også. Du kan lese mer om konkurransen i dette innlegget.

Ha en fin 3. søndag i advent!

signatur_fridasunnivamaylinn

Posted in Jul

22 thoughts on “Marsipangris

  1. Marsipangris vinner den som får mandelen på lillejulaften. Denne grisen var jo veldig fin. Kanskje det blir en hjemmelaget marsipangris i år??:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>