Mintkonfekt

After Eight er en av mine favorittsjokolader. De fleste oppskriftene jeg har funnet inneholder eggehvitter eller fløte, noe som gir begrenset holdbarhet. Derfor kom jeg frem til denne oppskriften som gir mintkonfekt med veldig lang holdbarhet. Det gjør at de passer utmerket å gi bort i gave!

Disse er ikke laget av undertegnede, men av to av kokkene ved restauranten Lyche i Trondheim. Jeg er så heldig å få jobbe med nærmere 60 engasjerte og frivillige kokker, og som et avbrekk i eksamenstiden samlet noen av oss seg for å lage spiselige julegaver. Takk til Maja og Yngvild som prøvde ut denne oppskriften med stor suksess!

Ingredienser:
400 g mørk sjokolade, gjerne 70%
300 g melis
1 ss nøytral olje (f.eks solsikkeolje)
2 ss vann
¼ ts peppermynteolje

Slik gjør du: 
Smelt sjokolade over vannbad og ha i konfektform. Ha formen opp-ned på en rist slik at overflødig sjokolade renner av og det dannes et ”sjokoladeskall”. Bland resten av ingrediensene sammen til en passe tykk masse. Tilpass vann- og peppermyntemengde etter konsistens og smak. Fyll sjokoladene med mintmassen, og ha til slutt et lag sjokolade på toppen. Avkjøl og press ut av formen.

IMG_0152Pakk de inn i en fin eske eller ha de på et glass, så har du en flott gave . Men husk å lage noen ekstra til deg selv!

signatur_sunniva

5 thoughts on “Mintkonfekt

    • Så hyggelig! Kommer veldig an på hva slags form du bruker, men hvis du lager «vanlig» størrelse på 10 g per bit skal det i følge oppskriften bli 70 stk :) Men det blir en del sjokoladesvinn under lagingen, så vil tippe rundt 50 stk. :)

  1. Hei, har endelig fått prøve ut denne :) Når jeg skulle lage minten fikk jeg bare en tørr masse, men det ble helt supert med en ekstra ss vann! Kjempe gode! Hvor lenge kan man forvente at disse skal kunne holde i lufttett boks i kjøleskap?? Takk for oppskrift. Ønsker deg en fin kveld! :) Tone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>