Løkenkake til Frida

I dag ble den yngste av søstrene Jojo, Frida, konfirmert. Storesøster May-Linn og undertegnede stod selvsagt for baking av hovedkakene.
I tillegg til den tradisjonelle marsipankaka ville vi lage en Løkenbunadkake. Ideen fikk jeg fra en annen blogg, hvor jeg merket meg denne fanastiske kaken av en Løkenbunad for et par år siden. Kristines kake finner dere her.

Vi brukte en kjolekakeform med tilhørende dukke fra Wilton. Innholdet ble vår saftige sjokoladekake, da den er lett å skjære til, og mørk på farge slik at det ikke ble totalt katastrofe om det skulle gå hull på den sorte marsipan (hvilket vi erfarte var et godt valg).

IMG_8294
Vi trakk kaken i ferdigfarget sort marsipan. Skjorten er laget av ferdigfarget hvit marsipan, mens alt bunadsølv er marsipan sprayet med spiselig gullmaling. Broderiene ble laget med royal icing. May-Linn er den tålmodige av oss og tok seg av mesteparten av broderiene. Jeg fikk likevel god trening selv også, og innser at royal icing er en genial måte å pynte på.

IMG_8295IMG_8288
Det var to trøtte og slitne, men svært fornøyde søstre som klokken 5 i dag tidlig sa seg ferdig med konfirmasjonskakeprosjektet.

IMG_8110
Gratulerer med konfirmasjonsdagen kjære lillesøster! Vi er veldig stolte av deg! :)


8 thoughts on “Løkenkake til Frida

  1. Pingback: Inspirasjon til 17.mai | A Piece of Cake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>