Kokos- og cashewnøttkake

IMG_3134

 

For en stund siden fikk jeg en forespørsel fra min studievenninne Marit. Hun hadde kjøpt en kake fra et sted i Oslo som hun syntes var så utrolig god. Det var en kokos- og cashewnøttkake med hvit sjokolade. Hun hadde fått tak i ingredienselista, men ikke oppskriften, så hun lurte på om jeg kanskje kunne komme fram til en oppskrift med nevnte ingredienser. For en spennende oppgave! Etter noen runder har jeg kommet frem til denne oppskriften:

Ingredienser:

 • 200g sukker
 • 175g hvetemel
 • 150g kokosmasse
 • 150g cashewnøtter (ristede og saltede)
 • 200g hvit sjokolade
 • 1 ts bakepulver
 • 0,5 ts salt
 • 100g sirup
 • 200g smeltet smør
 • 3 ts vaniljeekstrakt (ikke essens!)
 • 4 stk egg

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 175ºC. Kjør kokosmassen litt i en foodprosessor for å få den litt mer malt. Grovhakk hvit sjokolade og cashewnøtter. Bland sammen det tørre: kokosmasse, hvit sjokolade, cashewnøtter, sukker, hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Smelt smør på lav varme. I en annen bolle blander du sirup og varmt smeltet smør jevnt, og rører i vaniljeekstrakt og eggene. Til sist rører du inn det tørre. Ha røren i en liten langpanne  (ca 30cm x 20cm). Stekes på nederste rille i ca 25-30 minutter til kaken er gylden. Den skal være litt bløt i midten. Avkjøl kaken helt. Den smaker aller best etter en natt i kjøleskap.

Takk for utfordringen, Marit!

signatur_maylinn

5 thoughts on “Kokos- og cashewnøttkake

  • Hei eireen! Jeg har ikke smakt kaken fra Godt Brød selv, så jeg kan ikke utale meg om den ligner. Venninnen min som kom med ønsket var ihvertfall veldig fornøyd. Hun sa noe sånt som at «den ble, om mulig, enda bedre». Om du tester den, så gi meg gjerne en tilbakemelding! :)

   • Det høres bra ut! Jeg tenkte jeg skulle prøve lage den til helgen!
    Var innom Godt Brød i dag og spurte hva hemmeligheten var… hun sa at trikset var å smelte den hvite sjokoladen og røre det inn i røra når den var ferdig. Pluss masse masse smør sa hun:)
    Godt Brød sin kake er glutenfri, og de bruker Hvetestivelse i den ser jeg på hjemmsiden. Det er noe jeg aldri har brukt før selv, og ikke noe jeg har i skapet hjemme. Men ser at du har klart deg uten?

 1. Hei igjen:)

  Jeg har økologisk vanlijepulver… tror du jeg kan bruke det i steden for vaniljeektrakt? Men da bør jeg kanskje blande det inn med det tørre i så fall…?

  Hva tror du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>