Kakekrigen #4: Overdådig sjokoladekake

Dette innlegget kommer dessverre i seneste laget, men bedre sent enn aldri!
Først og fremst: Gratulerer så mye til Ruth som velfortjent ukesvinner!
Min tid i «Kakekrigen» er over, men jeg er takknemlig og fornøyd for å ha fått vært med helt til ukesfinalen. Den siste dagen var den absolutt mest hektiske dagen av de alle, og det var Murphys lov som gjaldt: Alt som kunne gå galt gikk galt. Nesten, iallefall. Kaka så ut som et takras uten like, og jeg har aldri vært flauere over å presentere ett bakverk. I tillegg glemte jeg bringebærsausen i kjøleskapet, og fikk dermed ikke presentert en kake med tilbehør, som var en del av oppgaven. MEN, hva gjør vel det når Lian skryter såpass av smaken på kaka? For meg var det enormt med følelser i sving den dagen. Fra dyp fortvilelse til enorm lettelse og glede. Tilbakemeldingene fra dommerne gjorde at jeg dro fra Kakekrigen med et stort SMIL! Tusen takk til min kjære storesøster May-Linn som bidro med oppskrift til denne utfordringen.

_MG_1247R dag 4

Her kommer oppskriften på May-Linns kake som ble omtalt som «overdådig og rågod sjokoladekake» av Kakekrigens dommere Lars Lian og Monica Csango.

Ingredienser:
300 g sukker
4 egg
150 g smør
1,5 dl kefir
0,5 dl nøytral rapsolje
0,5 dl kaffe
140 g mel
80 g kakaopulver
1 vaniljestang
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt

Sett ovnen på 175 grader. Pisk egg og sukker. Ha i smeltet smør, kefir, rapsolje og kaffe. Bland inn frøene fra vaniljestangen. Bland alt det tørre, og sikt inn. Bland lett sammen. Ha i to former på 22cm og stek nederst i ovnen i ca 30 min. Du kan gjerne steke alt i en form i 40-50 min, for så å dele den i to. Det foretrekker jeg, men i kakekrigen var det viktig å spare tid!

Bringebærcoulis (doble gjerne denne):
400 g bringebær, gjerne frosne
90 g sukker
130 g lys sirup
2 ss ferskpresset sitronsaft
0,5 dl vann
1 ss maisenna

Mos bringebær og sil slik at det blir en bringebærpuré uten frø i. Rør ut maisennaen i vann. Bland sammen pure, sucker, sirup og sitronsaft i en kjele. Smak til med sitronsaft slik at den ikke blir for søt! Tilsett maisennablandingen og kok opp. La det koke til det tykner. Avkjøl.

Bringebærmousse (doble gjerne denne også):
6 plater gelatin
3 dl kremfløte
2 ss sukker
2 dl bringebærcoulis
250 g friske bringebær

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Pisk fløte og sukker til stiv krem. Vend inn bringebærcoulis, og legg noe av bringebærkremen til side til dekor. Press vannet ut av gelatinen og rør ut i et par ss kokende vann. Rør inn i bringebærkremen. Ha moussen mellom kakebunnene sammen med friske bringebær og dekk kaken med resten av moussen.

Sjokoladeglasur:
3 plater kokesjokolade (1 plate 70%, 1 plate mørk og 1 plate lys kokesjokolade)
120 g smør
1 vaniljestang
2 ss melis

Smelt smøret. Rør inn sjokoladen og rør til alt har smeltet. Rør så inn frø fra vaniljestang og melis. Avkjøl til dne tykner noe, hell deretter over kaken. Pynt med bringebærkrem og friske bringebær. Servér med bringebærcoulis. (Som jeg glemte i kjøleskapet den avgjørende dagen…)
Som jeg har skrevet kan oppskriften på bringebærcoulis og bringebærmousse gjerne dobles. Kakekrigens dommere ønsket seg litt mer bringebær, og når jeg har laget den i ettertid dobler jeg disse oppskriftene :) Da kan du også ha to lag med fyll inni.

Slik kan kaken bli seende ut i et glohett studio der stresset tar overhånd og alt går galt:

921626_308632549274966_2141607867_o
Flaut! Da var det jammen godt å få så mye skryt for smak og «overdådighet». :)
Slik kan den se ut etter å ha laget den i ro og mak på eget kjøkken:

IMG_0678May-Linns sjokoladekake finner du også her.
Til slutt må jeg si tusen hjertelig takk for alle flotte tilbakemeldinger etter min deltakelse i Kakekrigen, det setter jeg stor pris på! Dette har vært en opplevelse jeg sent vil glemme.

11 thoughts on “Kakekrigen #4: Overdådig sjokoladekake

 1. Åh, den ser kjempegod ut! Gleder meg til å prøve :) hva slags bringebærsaus bruker du? Det har vært veldig morsomt å følge deg på kakekrigen ;)

  • Tusen takk, så hyggelig å høre! :) Med bringebærsaus mente jeg bringebærcoulis, altså den du lager først :) Takk for at du la merke til uklarheten, det er nå rettet opp! :)

 2. Ser såå fristende ut! Tenkte og prøve å lage denne;) hva har du trekt kaka med på sidene? Marsipan el sukkerpasta?

 3. Hei:) hvordan avkjøler du kaka? Opp-ned/ i forma rett veien el på noen annen måte?
  Hilsen uerfaren hobbybaker:))

  • Hei! Jeg avkjøler som oftest kaken enten i formen eller på rist under et kjøkkenhåndkle. Ekspertene sier imidlertid at opp-ned i forma er bra for å beholde saftigheten :) Så det er altså flere måter å gjøre på, og mitt beste tips er å prøve seg frem. Lykke til :)

 4. Pingback: Byllupskake med solsikker | A Piece of Cake

 5. Hei
  Fulgte med på reprisen av kakekrigen og bestemte meg for at denne kaken ville jeg prøve meg på til min bursdag. Vet du om kaken og bringebærcoulis’en kan fryses?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>