Havrecookies med epler

Eplesesongen er her, og de norske eplene er på plass i butikken. Eller kanskje du er en av de heldige som kan plukke fra egen hage? Uansett, baksten blir så veldig mye bedre når man bruker norske epler. Gå helst for en syrlig type om du skal bake, selv bruker jeg «Filippa» til bakst og eplemos.
Disse cookiesene er laget med samme grunndeig som havrecookies med blåbær.

Ingredienser:
120 g romtemperert smør
170 g brunt sukker
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
90 g lettkoktet havregryn
130 g hvetemel
2 ts kanel
1/2 ts salt
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
200 g skrelte epler

Slik gjør du:
Pisk smør og sukker luftig. Rør inn egg og vaniljeekstrakt. Bland alt det tørre, og bland gradvis inn i smørblandingen. Deigen blir veldig kompakt, men det er også meningen. Kutt eplene i små terninger og bland i deigen. Ha deigen i «klatter» på bakepapir, og trykk de litt flate.
Stekes på 180 grader i 17-18 min.

IMG_2222

signatur_sunniva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>