Bursdagskake

I dag har min kjære venninnne Monica bursdag. Den ble feiret i går med deilig tapas, og ikke minst verdens beste fudgekake laget av bursdagsbarnet selv. Kanskje jeg får dele oppskriften med dere senere :)
Kakeprosjektet jeg nevnte i forrige innlegg var altså en bursdagskake til henne. Og den ble nesten akkurat som jeg hadde planlagt i hodet og på papir, så da ble jeg fornøyd!

Prøvde meg på en sløyfekake. Inspirasjon og delvis fremgangsmåte hentet jeg fra Kakeboksen.

 

 

 

 

 

 

Kjevle ut marsipan og skjær ut rektangler på 2,5 x 12 cm. Preger de med en sommerfugl patchworkutstikker, og bruker en sugarcraft gun for å lage tynne pølser som jeg fester på hver side. Om marsipanen er for tørr, kan man bruke spiselig lim for å få de til å sitte.

 

 

Forme strimlene som på bildet, skjær av hjørnene, og sett de til tørk. Jeg ville bruke 8 nederst, så 6, så 3, og så 1. Men det viste seg at det ikke ble plass til den siste i midten. De jeg ville ha i lag nr 2 og 3 bøyde jeg enden på slik at de ble lettere å feste. Den jeg hadde tenkt å ha i midten gjorde jeg litt rundere.

 

 

 

 

 

 

Når de er ferdig tørket og holder formen, lager man sløyfebåndene som skal henge ned under sløyfen. Skjærte et hakk i de som vist over til høyre.

Så var det tid for å legge marsipanlokk på kakene. Jeg klipper opp siden av en brødpose, bretter den ut og fester den på en fuktig kjøkkenbenk. Hvis marsipanen er klissete og vanskelig, bruker jeg mel. Ikke melis! Sukker og sukker blir kræsj.

 

 

 

 

 

 

Løfter så opp marsipanlokket med plasten på, og legger det forsiktig over kaken for å unngå luftbobler. Bruker en smoother fra wilton for å rette det ut. Bruker igjen mel om marsipanen er for seig, noe den igrunn alltid er.

 

Klipper bort overflødig marsipan som kan brukes på nytt, og skjærer bort det overflødige innerst kanten. Det kan ikke brukes på nytt fordi det fester seg krem og kakesmuler. Jeg gjør det samme med den lille kaken, før jeg plasserer den oppå den andre. Brukte denne gangen tre grillpinner av tre til å stikke gjennom de to lagene for å unngå at de skulle skli fra hverandre.

Deretter satt jeg sammen sløyfen. Kjevlet ut litt rosa marsipan og trykket ut en tykk, rund skive. La den på midten av den øverste kaken, la deretter fire sløyfebånd som gikk fra midten og ned langs kaken. Så satt jeg 8 av sløyfene i en sirkel. Deretter 6, og til slutt 3 stk på toppen.

Bokstavene formet jeg forresten for hånd av tynne pølser jeg presset ut med sugarcraft gun. Rosene kommer det fremgangsmåte på senere. :)

 Sommerfuglene er laget med utstikkere fra PME, og tørket på plast i et brettet a4-ark for å få en form som holder. Det hele er altså ikke så vanskelig, bare bittelitt tidkrevende! Oppskrift på innholdet kommer etterhvert. :)

signatur_sunniva

15 thoughts on “Bursdagskake

 1. Pingback: Luke #4: Sløyfekake til jul | A Piece of Cake Luke #4: Sløyfekake til jul | by the Jo-Jo sisters

 2. Jeg har lyst å prøve meg på en sånn sløyfekake. Veldig kjekt at du legger ut fremgangsmåten. :-) Husker du hvilke farger du brukte? Eller har du kanskje blanda noen farger?

 3. Et spørsmål til: Husker du hvilken størrelse du har brukt på roseutstikkerne til denne kaka? De ser ganske små ut de minste rosene. :)

  • Hei!
   Jeg husker dessverre ikke hvilke farger jeg brukte, men tror nok jeg blandet meg frem. Den grønne lagde jeg nok med blå, gul og kanskje noe whitening. I den rosa brukte jeg muligens et lite snev av blått.
   Husker ikke størrelsen på roseutsikkerne heller dessverre, men gjetter på at det var 65mm og 45mm som er brukt her :) Håper det var til hjelp, lykke til! :)

   • Takk for svar. :-) Da prøver jeg meg også bare frem med fargene. Trenger jo ikke bli akkurat de samme fargene, men det var en veldig fin fargesammensetning på denne kaka. Jeg forstår det sånn at du ikke har brukt en papp-plate under den øverste «etasjen», men bare satt den minste kaka rett oppo den underste?

 4. Mye mas fra meg her nå, men jeg ser at jeg må kjøpe meg en ny roseutstikker. Har bare en i str 65, og vil ha en mindre. Hvilket merke vil du anbefale? Jeg har lett litt rundt og ser at det er litt ulike varianter.

 5. Hei. Kaka var nydelig. Er litt nysgjerrig på dette med å få den øverste kaka over på den underste. Legger du marsipanen på den lille kaka, FØR du flytter den over? Og korleis flytter du ho over uten at det siger ut for deg, eller at det blir #gris» på den underste delen? :)

  • Hei Rigmor!
   Jeg trekker den minste kaken før jeg setter den på den store. Det krever litt tålmodighet for å unngå gris, men et tips er å ha den på et tynt pappkakebrett som er i samme størrelse som den lille kaken, og bruke en kakeløfter fra f.eks. Wilton til å «skyve» den på den store kaken. I steden for å ha grillpinner gjennom begge kakene, har man da støttepinner kun i den nederste og legger den lille kaken med kakebrett oppå. Litt vanskelig å forklare uten å vise, men håper dette var til litt hjelp :)

 6. Pingback: Inspirasjon til 17.mai | A Piece of Cake

 7. Pingback: Sløyfekake | A Piece of Cake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>